ZELFSTART VOOR BEWINDVOERDERS

Sinds 2011 zijn wij werkzaam als bewindvoerders. In deze jaren hebben we veel zien veranderen qua regelgeving, eisen en richtlijnen voor deze beroepsgroep. Het bevorderen van zelfredzaamheid van onze cliënten is hier als belangrijke taak bijgekomen. Sterker nog, wanneer een cliënt een verzoek wil doen tot opheffen van het bewind wordt er van de bewindvoerder verwacht dat er direct gestart wordt met het bevorderen van zelfredzaamheid.

Natuurlijk laat je je cliënt achter met een goed geregelde financiële huishouding en zie je je cliënt dit met succes voortzetten. Maar hoe zorg je ervoor dat elke cliënt over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt? Hoe geef je elke cliënt de tijd en aandacht die nodig is om tot een goed resultaat te komen? En dat naast al jouw andere taken en verantwoordelijkheden.

Ook wij hebben geworsteld met deze vraag en hebben onze kennis er ervaringen gebundeld in een digitaal lespakket: Zelfstart.

Zelfstart is een E-learning, een digitaal lespakket gericht op het aanleren van kennis en vaardigheden om zelfstandig  en succesvol een financiële huishouding te voeren. Te weten waar je op moet letten, wat je moet reserveren, wat je plichten zijn en waar je recht op hebt.

In deze E-learning vertellen we in korte en overzichtelijke lessen over alle voorkomende facetten van de financiële huishouding. Onder andere over toeslagen, kwijtscheldingen, inkomstenbelasting, benodigde reserves etc. Naarmate de lessen vorderen vul je ook je eigen maandbegroting in zodat je een compleet overzicht krijgt in je eigen geldzaken!

Uiteindelijk is er voor jouw cliënt inzicht, overzicht en controle over de eigen financiën.
Dé basis waarop je goede beslissingen kunt nemen en waarop je kunt bouwen.

Het mes snijdt aan twee kanten: Jouw cliënt kan aan de rechtbank aantonen dat hij over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om weer zelf zijn of haar financiën te gaan beheren.
Jij kunt als bewindvoerder aantonen dat je de cliënt alle mogelijkheden hebt gegeven deze zelfredzaamheid te ontwikkelen.

Een goede en allesomvattende oplossing om aan te tonen dat jij kwaliteit levert en staat voor jouw cliënt!

MEER WETEN?

Wij voorzien je graag van meer informatie. De prijs per training is afhankelijk van het aantal trainingen dat wordt afgenomen en eventuele (aanvullende) training op locatie.